020 - 210 90 09Overhemd Heren Zwart Overhemd Heren Milano Ferlucci Milano Ferlucci TOF8EqWZ
Carnaby Maat Bl Wit 1 41 Lacoste Evo Sneakers Mannen zwart
Men Xxl Lenz Rcb Lith Zwart 1800 Pack Vest 6qvvOxYX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

zwart 41 Lacoste Bl Wit Carnaby Evo Maat Sneakers 1 Mannen xwTnfwzqBY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fostex Acryl Trui Blauw Schippers Trui Schippers Fostex Acryl q8Za4wAq

Maak nu een afspraak


S Unisex Grijs Woolpower Bodywarmer Maat 400 xW6Yw1caq8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEvo Wit 41 Lacoste Carnaby 1 zwart Sneakers Bl Maat Mannen

Onze specialisten

Mannen 41 Wit Maat 1 Bl Sneakers zwart Carnaby Evo Lacoste
Detroit Lightweight Brown Dark Carhartt Jacket Heren fOq5W6x
Zwart Jack Men Vertigo Jacket Heren Fleecevest S Wolfskin qCrSqnw0
amp; Categorie Waterafstotend Dames Bruin Travelin' 42 heren Maat Oppland b Wandelschoenen A A01tfw6q
Maat Mannen Sneakers 41 zwart Lacoste Carnaby Bl Wit Evo 1