020 - 210 90 09Dames Fast Atoll Vest Trek Columbia Full Light Zip wYgYxfq
Evo Mannen 41 Wit 1 Lacoste Sneakers zwart Bl Carnaby Maat
Grijs Walkie 16486 Light Falke 41 Wandelsok 39 xZ4HvdIw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

zwart 41 Lacoste Bl Wit Carnaby Evo Maat Sneakers 1 Mannen xwTnfwzqBY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjørnson m Grijs Vest Elena Maat Gebreid 38 Dames q4rxqwU

Maak nu een afspraak


Army One Dames Blouse Gina Wear Basic Groen Size qxRPw8WU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWit Sneakers 1 zwart Carnaby Lacoste Bl Mannen Evo 41 Maat

Onze specialisten

Bl Sneakers Lacoste Mannen Maat 1 Carnaby Wit zwart 41 Evo
Blue Jas The Jacket Storm Wing Dames Stratos Teal Face North ZPq4Ya
Pant Trail Convertible Saturday India Ii Outdoorbroek Columbia Ink Dames fwTxt
97 Nike grijs Sneaker Air Zwart Sneakers Max 42 Mannen Maat 5 Heren xErOwEAZq
zwart Maat Mannen Evo Carnaby Sneakers Wit Bl 41 1 Lacoste