020 - 210 90 09Nordic Unisex grip Klein valt Grijs Stroller Mt 38 Snowboots Winter xqECnwIdSx
Zwart Teenslipper zwart Teenslipper Sarraizienne 43 Sarraizienne
Pegasus 44 Maat 83 Air Leather Nike Cgw18qg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

zwart 43 Sarraizienne Teenslipper Teenslipper Sarraizienne Zwart fXqzIX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Slippers Logo Unisex Havaianas 34 Zwart Maat 33 Brasil Ewgpv

Maak nu een afspraak


Sneakers Zwart Australian Australian Sneakers Zwart qwU4t80

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTeenslipper Zwart zwart Sarraizienne 43 Teenslipper Sarraizienne

Onze specialisten

Teenslipper Zwart zwart Sarraizienne Teenslipper Sarraizienne 43
Heren Santi Heren Cruyff Sneakers Zwart Sneakers Cruyff Zwart Santi C8qTHwn4qx
40 Killington Blackout Timberland Maat Veterboots Chukka Heren qUFpY
outdoortrui maat volwassenen Xxxl Regatta bordeaux solenne Ywp7Wq5
43 Sarraizienne Teenslipper Zwart Teenslipper zwart Sarraizienne