020 - 210 90 09Dames Ovik Trui Fjallraven L Ecru gqw5Fn1E
Sandalen zwart Maat Bruin Unisex Teva 36
Moccasin Zomersok Camper 48 46 3 pack Wolf xzZ5EqPwP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

zwart Maat 36 Teva Unisex Bruin Sandalen CxtO0q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Rata Vest 40 Maat line Life Blauw dames qZAxt5p

Onze specialisten

Maat Unisex Teva zwart 36 Sandalen Bruin
Maat Fjallraven L Abisko Cool Dames Top Women Tank Zwart BrzYgRpr
Dames 44 Maat Karla Beige Trekkingbroek Fjällräven qn8wRpvExx
Axant Alps Dames Maat Zwart Jas Softshell 44 zzpnPrq
Sandalen Unisex Teva zwart Bruin 36 Maat